Podmínky soutěže Výsledky Aktuality Tisková zpráva Kontakt

Výsledky soutěže Medovina roku

Šampion výstavy

Klasická medovina ze Zahrádky u Tomíků (č.vz. 9) byla vybrána hodnotitely jako nejlepší medovina soutěže.

1. Klasická medovina „přírodní“

medovina je kvašená pouze z vody a medu, bez přídavku dalších složek

Poř.

Číslo vz.

Výrobce

Název vzorku

Výroba

Ročník

% alk.

Š-1

9

Roman Macholda

Medovina - Zahrádka u Tomíků

V

2016

15,0

2

3

Josef Gabriel

Medovina ze včelařství Gabriel

ZS

2012

14,3

3

4

Josef Tobolka

Medovina Zlatá

V

2015

15,0

Kompletní výsledky na webu Muzeum medoviny.

2. Klasická medovina „přírodní“ - jednodruhová

medovina je kvašená pouze z vody a druhového medu, bez přídavku dalších složek

Poř.

Číslo vz.

Výrobce

Název vzorku

Výroba

Ročník

% alk.

1

17

Miroslav Zelený

Přibyslavská medovina - Lesní

ZS

2013

13,5

2

20

Mohelník Jiří

Medovina - lipová

ZS

2014

14,0

3

18

Miroslav Zelený

Přibyslavská medovina - Jarní

ZS

2013

11,5

Kompletní výsledky na webu Muzeum medoviny.

3. Ovocná medovina - melomela

medovina je kvašená pouze z vody, medu, ovocné šťávy, s možností přídavku bylin a koření

Poř.

Číslo vz.

Výrobce

Název vzorku

Výroba

Ročník

% alk.

1

29

Pavel Veverka

Vilíkova vášeň – višňová

V

2016

12,0

2

30

Kliment Alois

Medovina s jablečným moštem

ZS

2015


3

26

Tomáš Vorlíček

Clara – s ovocnou šťávou vinné révy

ZS

2015

14,0

Kompletní výsledky na webu Muzeum medoviny.

4. Kořeněno-bylinková medovina - metheglin

medovina je kvašená pouze z vody a medu s přídavkem bylin a koření

Poř.

Číslo vz.

Výrobce

Název vzorku

Výroba

Ročník

% alk.

1

58

Vladimír Slanař

Luženská medovina - jemná

ZS

2015

11,2

2

60

Dana Veverková

Medovina kořeněná

V

2016


3

43

Miroslav Věříš

Přírodní zlatá medovina

V

2016

12,0

Kompletní výsledky na webu Muzeum medoviny.

Hodnotící komise:

Garanti soutěže: Marek Linger – Včelařská výstava, Jiří Pouček – Muzeum medoviny

Legenda: Výrobní postup: ZS = výroba za studena (do 40°C) / NV = nevařená (ohřev nad 40°C) / V = vařená

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...